Laden...

Vrijspraken en een nietige dagvaarding voor diefstal met geweld en/of afpersing

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraken en een nietige dagvaarding voor diefstal met geweld en/of afpersing
Arnhem, 16 september 2021

De rechtbank spreekt 2 mannen uit Nijmegen en een man uit Rotterdam vrij voor het samen plegen van een diefstal met geweld en/of afpersing in Velp. In de zaak tegen een vierde man uit Rotterdam heeft de rechtbank de dagvaarding nietig verklaard. 

In de nacht van 9 januari 2019 zou een toen 27-jarige man een seksafspraak hebben gemaakt in een woning in Velp. Volgens de man is hij in de woning beroofd en bedreigd met een vuurwapen. De politie trof de mannen uit Nijmegen en de man uit Rotterdam kort na het incident in de buurt van de woning aan. Eén van de mannen uit Nijmegen had de telefoon van de 27-jarige man in zijn broekzak.

Tal van vragen

Volgens de rechtbank duidt het dossier erop dat er zich in de nacht van 9 januari 2021 in (de buurt van) de woning in Velp een incident heeft voorgedaan, waarbij de 27-jarige man en de mannen uit Nijmegen en Rotterdam betrokken zijn geweest. De gang van zaken roept bij de rechtbank tal van vragen op. Het blijft echter voor de rechtbank onvoldoende duidelijk wát er zich die nacht precies heeft afgespeeld. Het dossier bevat onvoldoende bewijs voor een diefstal met geweld en/of afpersing. De rechtbank spreekt het trio daarom vrij. 

Dagvaarding nietig

In de zaak tegen de vierde verdachte is de dagvaarding nietig verklaard. Deze dagvaarding is namelijk niet op de bij de wet voorgeschreven wijze uitgebracht.

            Uitspraken