Laden...

Vrouw uit Apeldoorn veroordeeld voor onttrekken kinderen aan toezicht jeugdbescherming

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw uit Apeldoorn veroordeeld voor onttrekken kinderen aan toezicht jeugdbescherming
Zutphen, 16 mei 2023

De rechtbank veroordeelt een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn voor het onttrekken van haar 3 minderjarige kinderen aan het toezicht van de jeugdbescherming. Ze krijgt een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 53 voorwaardelijk.

In augustus 2022 stelde de kinderrechter de kinderen van de vrouw voor de duur van 1 jaar onder toezicht en plaatste ze tijdelijk uit huis. In september 2022 werden de kinderen weer teruggeplaatst bij de vrouw. Het toezicht door de jeugdbescherming bleef toen van kracht.

Tijdens de herfstvakantie in 2022 vertrok de vrouw met haar kinderen naar het buitenland. De bedoeling was om naar Portugal te emigreren. De vrouw overlegde dit niet met de jeugdbescherming en liet niet weten waar de kinderen verbleven.

Onttrokken aan jeugdbescherming

De rechtbank oordeelt dat de vrouw het de jeugdbescherming onmogelijk heeft gemaakt om toezicht te houden. Zij heeft daarmee haar minderjarige kinderen onttrokken aan het toezicht van de jeugdbescherming. De rechtbank rekent het de vrouw zwaar aan dat zij zich niets heeft aangetrokken van de uitspraak van de kinderrechter. 

Herhalingsgevaar

De rechtbank legt een hogere straf op dan door de officier van justitie geëist. De reden daarvoor is dat de rechtbank vindt dat het om een ernstig feit gaat en dat het gevaar op herhaling groot is. De vrouw is al meerdere keren eerder naar het buitenland vertrokken en ziet kennelijk de ernst van het strafbare feit niet in. 

Uitspraken