Laden...

Vrouw uit Didam bestraft voor zware mishandeling en winkeldiefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw uit Didam bestraft voor zware mishandeling en winkeldiefstal
Zutphen, 08 maart 2024
De rechtbank veroordeelt een 35-jarige vrouw uit Didam voor zware mishandeling en diefstal. De vrouw krijg een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 88 dagen voorwaardelijk.  Daarbij moet ze een taakstraf van 200 uur uitvoeren.
 


De vrouw stal in september 2022 kleding bij een winkel in Zutphen. Later, op 17 juni 2023, maakte de vrouw zich schuldig aan zware mishandeling. Ze ging die dag naar de woning van een bekende. Toen ze daar een onbekende in de woning zag, ging ze via een raam de woning binnen. Volgens haar kreeg ze een waas voor de ogen en vloog de Didamse het slachtoffer aan. Ze sloeg het slachtoffer met een scherp voorwerp en met de vuist in het gezicht. 

Geweld zonder aanleiding

De rechtbank vindt het bijzonder kwalijk dat de vrouw zonder enige aanleiding zoveel geweld gebruikte. Het slachtoffer liep bij de aanval een forse wond op in het gezicht. Dat resulteerde in een blijvend en ontsierend litteken.

Stok achter de deur

Voor de voorwaardelijk opgelegde celstraf geldt een proeftijd van 3 jaar. Verder moet de vrouw een taakstraf doen van 30 uur. Deze was haar bij een eerdere veroordeling voorwaardelijk opgelegd.

Schadevergoeding

Tot slot moet de vrouw het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 3.500 euro. 

Uitspraken