Laden...

Vrouw uit Harskamp veroordeeld voor zware mishandeling partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw uit Harskamp veroordeeld voor zware mishandeling partner
Arnhem, 20 februari 2019

De rechtbank veroordeelt een 47-jarige vrouw uit Harskamp voor het mishandelen van haar partner. Zij krijgt een gevangenisstraf van 19 maanden, waarvan 11 maanden en 25 dagen voorwaardelijk, opgelegd.

Illustratieve foto

Op 2 augustus 2018 sloeg de vrouw met een bierfles en –glas in op haar partner. Die liep daardoor in de vorm van meerdere sneeën en doorgesneden pezen ernstige verwondingen op. De rechtbank vindt dat hier sprake is van ernstig huiselijk geweld.

Behandelkader wenselijk

De psychiater constateerde een schizofrene stoornis bij de vrouw. Ook kampt de vrouw met alcohol- en drugsproblemen. Hierdoor denkt de psychiater dat de kans op herhaling groot is. Een streng behandelkader voor de vrouw is daarom wenselijk. Zij geeft zelf aan gemotiveerd te zijn om behandeld te worden.

Proeftijd 5 jaar

De rechtbank verbindt een langere proeftijd aan de bijzondere voorwaarden dan normaal, namelijk 5 jaar. Dit is van belang, omdat de kans groot is dat de vrouw opnieuw een - gewelddadig - misdrijf begaat en een stevig behandelkader nodig is. Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de vrouw zich laten behandelen bij een forensisch psychiatrische kliniek, gevolgd door een ambulante behandeling. Daarnaast moet zij zich melden bij de reclassering en meewerken aan drugs- en alcoholcontroles. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Uitspraken