Laden...

Vrouw uit Twello veroordeeld voor mishandeling zoontje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw uit Twello veroordeeld voor mishandeling zoontje
Zutphen, 26 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige vrouw uit Twello voor het mishandelen van haar zoontje. Ze krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden opgelegd. Daarnaast moet ze een taakstraf van 120 uur uitvoeren.

De vrouw maakte zich schuldig aan een poging tot zware mishandeling van haar zoontje. Haar zoontje liep daarbij een scheurtje in zijn lever op. Het jongentje was op dat moment 1 jaar en 4 maanden oud. Haar zoontje is gezien zijn leeftijd in grote mate afhankelijk van zijn moeder. Een moeder hoort een kind bovendien te beschermen. Dit rekent de rechtbank de vrouw zwaar aan.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Zowel de psychiater als psycholoog hebben geadviseerd de vrouw als verminderd toerekeningsvatbaar te beschouwen. Ze concluderen allebei dat sprake is van een stoornis tijdens het plegen van het tenlastegelegde feit. De rechtbank neemt dit advies over.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moet de vrouw zich melden bij de reclassering. Daarnaast moet de vrouw zich laten behandelen aan haar stoornis. De kans op herhaling is anders groot als de vrouw niet wordt behandeld.

Uitspraken