Laden...

Warnsvelder bestraft voor aanranden vrouw in bos

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Warnsvelder bestraft voor aanranden vrouw in bos
Zutphen, 09 juli 2018

De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Warnsveld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Hij maakte zich schuldig aan seksueel grensoverschrijdend gedrag

Terwijl een vrouw op 13 augustus 2017 met haar hond door een bos in Warnsveld wandelde, werd zij door de man aangerand. Volgens de rechtbank heeft de man respectloos gehandeld richting het slachtoffer. Ook hield hij geen rekening met de mogelijke impact voor het slachtoffer.

Onlangs veroordeeld voor zedendelict

Bij het bepalen van de op te leggen straf hield de rechtbank rekening met het feit dat de man onlangs is veroordeeld voor een zedendelict, maar ook dat de al gestarte klinische behandeling wordt voortgezet. De rechtbank verwacht dat de man een lange tijd behandeling en begeleiding nodig zal hebben. 

Strafoplegging

De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Voor de voorwaardelijke gevangenisstraf geldt een proeftijd van 5 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering. Ook heeft hij een behandelverplichting. Daarnaast moet hij in een instelling verblijven voor begeleid of beschermd wonen.

Uitspraken