Laden...

Vrouw vrijgesproken van geweldsfeiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw vrijgesproken van geweldsfeiten
Zutphen, 14 juni 2018

De rechtbank spreek een 34-jarige vrouw vrij van de tegen haar tenlastegelegde geweldsfeiten.

Uiteenlopende verklaringen

Illustratieve afbeelding

De vrouw zou onder andere een tuinhekje hebben vernield en diverse bedreigen hebben geuit. In het dossier zitten meerdere verklaringen van diverse getuigen. De verklaringen verschillen erg van elkaar. Opvallend is verder dat betrokkenen wel gedetailleerd verklaren over wat hen is aangedaan, maar terughoudend verklaren over hun eigen rol in het geheel. Kijkend naar de grote verschillen tussen de verklaringen en de verminderde betrouwbaarheid van deze verklaringen heeft de rechtbank niet de overtuiging gekregen dat de vrouw de tenlastegelegde geweldshandelingen heeft begaan. Wel vindt de rechtbank bewezen dat de vrouw haar buurvrouw heeft bedreigd.

Schuldigverklaring zonder straf

Hoewel in eerste instantie 4 verdachten waren gedagvaard door de officier van justitie, zijn 3 zaken geseponeerd. De vrouw was uiteindelijk de enige die zich heeft moeten verantwoorden voor haar gedrag. Hiermee rekening houdend en de omstandigheid dat sprake is van een oud feit, is de rechtbank van oordeel dat kan worden volstaan met een schuldigverklaring zonder oplegging van straf of maatregel.

Uitspraken