Laden...

Wegdommelende bestuurder die verkeersongeval Nijkerk veroorzaakte bestraft

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Wegdommelende bestuurder die verkeersongeval Nijkerk veroorzaakte bestraft
Zutphen, 19 december 2018

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man uit Harderwijk voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Nijkerk. De rechtbank legt hem een taakstraf van 120 uur op. Daarnaast krijgt hij een rijontzegging van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd.

De rechtbank oordeelt dat de man op 4 april 2017 niet voldoende heeft gelet op de bestelbus die voor hem reed. Daardoor ontstond er een ongeval tussen zijn bedrijfsauto en een andere bestelbus. De man had zijn snelheid niet zodanig geregeld dat hij in staat was om de auto op tijd tot stilstand te brengen. Hierdoor veroorzaakte hij een ongeluk en kwam het slachtoffer in de berm van de weg terecht en botste tegen een staande paal van een verkeersportaal aan. Hierbij liep het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel op.

Weggedommeld

De rechtbank leidt de schuld van de man af uit zijn verklaring. Hij verklaarde namelijk direct na het ongeval dat hij kort in slaap was gevallen of was weggedommeld.

Wij publiceren z.s.m. de volledige uitspraak onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken