Laden...

Werkstraf en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken verkeersongeval Geldermalsen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken verkeersongeval Geldermalsen
Arnhem, 04 augustus 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 20-jarige man uit Geldermalsen voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval in Geldermalsen. De man kreeg een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar, met een proeftijd van 3 jaar, opgelegd.

Op 28 november 2015 reed de man, die nog niet zo lang zijn rijbewijs had, binnen de bebouwde kom van Geldermalsen harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. In een flauwe bocht is hij op de verkeerde weghelft beland en frontaal in botsing gekomen met een tegemoetkomende auto. De bestuurder van die auto, een oudere man, is heel ernstig gewond geraakt en zal nooit meer helemaal herstellen.

Strafbepaling

Bij het bepalen van de hoogte van de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de man zich het lot van het slachtoffer erg heeft aangetrokken en meermalen met het slachtoffer en zijn echtgenote contact heeft onderhouden. Ook woog mee dat de man niet eerder met politie of justitie in aanraking is geweest. Door de tijd die inmiddels verstreken is sinds het ongeval tot de behandeling van de strafzaak zag de rechtbank, in tegenstelling tot de officier van justitie, geen meerwaarde meer in het afpakken van het rijbewijs van de man.

Voorwaardelijke rijontzegging

Omdat het rijgedrag van de man uit Geldermalsen de rechtbank nog steeds zorgen baarde, is volgens de rechtbank wel een voorwaardelijke rijontzegging met lange proeftijd op zijn plaats. Dit om ervoor te zorgen dat hij de verkeersregels naleeft en hem ervan te doordringen dat zijn rijgedrag consequenties heeft voor andere verkeersdeelnemers.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken