Laden...

Werkstraf voor mishandeling in vereniging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor mishandeling in vereniging
Zutphen, 14 mei 2018

De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor het medeplegen van mishandeling. Hij krijgt een werkstraf van 40 uur opgelegd.

De man nam op 7 juli 2016 contact op met het slachtoffer. Ze spraken midden in de nacht op een afgelegen plek in Ermelo met elkaar af. Aanvankelijk was er een gesprek, maar dit gesprek liep uit de hand. De man en de medeverdachte gaven het slachtoffer meerdere klappen in zijn gezicht en tegen zijn lichaam. Het slachtoffer liep daarbij letsel op. 

Verstandelijk beperkt

De man is verstandelijk beperkt, waardoor hij de gevolgen van zijn handelen niet altijd kan overzien. Verder heeft de man geen inkomen en geen zinvolle dagbesteding. De rechtbank vindt om die reden het opleggen van een werkstraf passend. Bij de bepaling van de hoogte van de werkstraf houdt de rechtbank rekening met de jonge leeftijd van de man.

Uitspraken