Laden...

Werkstraffen Vitesse-supporters voor aandeel rellen Korenmarkt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraffen Vitesse-supporters voor aandeel rellen Korenmarkt
Arnhem, 30 mei 2016

De politierechter veroordeelde 5 Vitesse-supporters voor hun aandeel in de ongeregeldheden op 6 augustus 2015 op de Arnhemse Korenmarkt. De supporters kregen allen werkstraffen - variërend tussen de 20 en 140 uur – opgelegd.

Op de vuist

In de aanloop naar de Europa Leaguewedstrijd tussen Vitesse en Southampton ging het in de begin van de avond mis. Fans gingen met elkaar op de vuist. Ook de toegesnelde Mobiele Eenheid (ME) moest het daarbij ontgelden.

Openlijke geweldpleging

Een 46-jarige Arnhemmer kreeg een werkstraf van 20 uur opgelegd voor het bedreigen van een politieambtenaar. Zijn 50-jarige plaatsgenoot kreeg een werkstraf van 60 uur voor openlijke geweldpleging. Een 33-jarige man uit Winterswijk kreeg voor hetzelfde feit een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 weken opgelegd. Een 22-jarige Edenaar moet een taakstraf van 50 uur uitvoeren.

Zwaarste straf

Een 32-jarige man uit Arnhem werd het zwaarst gestraft. Hij kreeg een werkstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden opgelegd voor een poging tot zware mishandeling.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken