Laden...

Wijchenaar cel in voor poging doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Wijchenaar cel in voor poging doodslag
Arnhem, 05 december 2018

De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Wijchen voor poging doodslag en het in bezit hebben van verschillende soorten harddrugs. Hij krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd.

De man stak en sneed op 16 juli 2018 in Wijchen de ex-vriend van zijn vriendin in de hals. Dit deed de man omdat het slachtoffer voor het huis van de Wijchenaar stond.  Het slachtoffer wilde zijn ex-vriendin spreken. Het slachtoffer liep hierbij een snijwond en een diepe steekwond op. De steekwond bevond zich op een bijzonder riskante plek, namelijk dichtbij belangrijke organen, aderen en zenuwbanen.

De rechtbank oordeelt dat de man door op deze plek te steken heeft geprobeerd om het slachtoffer van het leven te beroven. Na het incident trof de politie in de woning van de man ook nog een behoorlijke hoeveelheid harddrugs aan.

Onvoorwaardelijke celstraf

De rechtbank neemt het verdachte ernstig kwalijk dat hij zonder een goede en gerechtvaardigde aanleiding geweld heeft gebruikt. Daarmee bracht hij het leven van het slachtoffer ernstig in gevaar. Het in bezit hebben van harddrugs is volgens de rechtbank ook een ernstig feit. Harddrugs vormen een gevaar voor de gezondheid van gebruikers. Daarnaast brengt de productie van deze middelen ernstige gevaren mee voor de samenleving en het milieu. Hiermee rekening houdend oordeelt de rechtbank dat een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend is.

Schadevergoeding

Het slachtoffer krijgt een immateriële schadevergoeding van 1.750 euro vanwege zijn letsel en de grote impact van deze gebeurtenis op zijn psychisch welzijn. Daarnaast krijgt hij materiële schadevergoedingen voor medische behandeling, verlies van arbeidsvermogen en reis- en parkeerkosten.

Uitspraken