Laden...

Wijchense veroordeeld voor tweetal steekpartijen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Wijchense veroordeeld voor tweetal steekpartijen
Arnhem, 25 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 36-jarige vrouw uit Wijchen voor een poging tot doodslag en een zware mishandeling. Zij kreeg tbs met voorwaarden en een gevangenisstraf van 329 dagen opgelegd. De celstraf is gelijk aan het voorarrest. Haar 34-jarige broer uit Oss moet 4 weken de cel in wegens mishandeling. 

De Wijchense maakte zich schuldig aan een tweetal feiten. In maart 2015 heeft ze na een conflict op een vrouw ingehakt met een hakmes. Bij het afweren van deze aanval is de hand van het slachtoffer door het mes doorboord, waarbij de zenuwen in die hand blijvend zijn beschadigd. Volgens de rechtbank is zware mishandeling bewezen. Vervolgens heeft de vrouw in augustus 2015 op haar toenmalige vriend ingestoken met een vleesmes terwijl hij lag te slapen. Deze steekwond had een slagaderlijke bloeding en een beschadiging van zijn nier tot gevolg. De rechtbank vindt dit een poging tot doodslag.

Direct behandelen

Deskundigen hebben aangegeven dat de vrouw met diverse psychische en verslavingsproblemen kampt, waarvoor zij langdurig  moet worden behandeld. Omdat de vrouw een lage motivatie voor behandeling heeft laten zien, heeft de rechtbank de vrouw tot de maatregel van tbs met voorwaarden veroordeeld. Omdat de psychische problemen van de vrouw zo groot zijn en de behandeling nog lang zal duren, bepaalde de rechtbank dat zij gelijk moet beginnen met de behandeling.

Tot slot met de vrouw een schadevergoeding van 1.750 euro aan haar ex-partner betalen.

Broer

De broer van de vrouw, die betrokken was bij het incident in maart 2015, is vrijgesproken van een poging tot doodslag. De rechtbank volgt de lezing van het slachtoffer in deze zaak. Zij heeft de zus van de man aangewezen als de hoofddader.

Volgens de rechtbank is wel bewezen dat het slachtoffer, nadat zij zwaar is mishandeld met een hakmes, door de man is mishandeld door haar meerdere keren op haar hoofd te stompen.
De rechtbank vindt het erg kwalijk dat de man het slachtoffer fors heeft mishandeld op het moment dat zij al gewond en zeer kwetsbaar was. Hiermee rekening houdend en kijkend naar het strafblad van de man veroordeelde de rechtbank hem tot een gevangenisstraf van 4 weken.

Uitspraken