Laden...

Willem II-supporters krijgen taakstraffen voor belagen Vitesse-stewards

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Willem II-supporters krijgen taakstraffen voor belagen Vitesse-stewards
Arnhem , 09 oktober 2015

Voor het belagen van een aantal Vitesse-stewards hebben 4 Willem II-supporters uit Tilburg een werkstraf gekregen. De werkstraffen variëren van 25 uur tot 50 uur. Ook moeten zij alle 4 een schadevergoeding betalen.

Wildplassen aanleiding tot vechtpartij

Op 28 januari 2013 tijdens de wedstrijd Vitesse-Willem II ging het mis. De bussen van de Willem II-supporters stonden voor het begin van deze wedstrijd geparkeerd aan de noordzijde van stadion Gelredome. Enkele supporters liepen vanaf de bus direct naar de stadionmuur toe en plasten tegen deze muur. Toen een Vitesse-steward hier iets van zei, ontstond er een vechtpartij. Daarbij werd de steward meerdere malen getrapt en geslagen. Ook een toegesnelde steward die zijn collega te hulp schoot ontving daarbij enkele trappen. Toen een andere groep supporters van Willem II richting de vechtpartij liep, heeft een aantal stewards van Vitesse geprobeerd te voorkomen dat zij zich met de vechtpartij gingen bemoeien. Ze probeerden een linie te vormen. De Willem II supporters zijn door deze linie gebroken en vielen er weer enkele rake klappen.

Voorbeeldfunctie

De rechtbank verweet de supporters dat ook zij een voorbeeldfunctie hebben. Het is kwalijk dat een kleine groep mensen het plezier van andere mensen – waaronder ouders met vaak jonge kinderen - verpest. Daarnaast krijgt zowel de voetbalsport als hun eigen voetbalclub te maken met negatieve publiciteit.

Uitspraken