Laden...

Willemsen de Koning moet taxivervoer in provincie Gelderland hervatten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Willemsen de Koning moet taxivervoer in provincie Gelderland hervatten
Arnhem, 11 februari 2015

De provincie Gelderland heeft vervoersovereenkomsten gesloten met Willemsen de Koning voor taxivervoer in de provincie Gelderland. Volgens Willemsen de Koning zijn die overeenkomsten zo zwaar verliesgevend dat zij dat vervoer niet langer kan uitvoeren. De vordering tot schadevergoeding van Willemsen de Koning is door de rechtbank in een bodemprocedure in december 2014 afgewezen. Gevolg daarvan is dat de door de provincie betaalde voorschotten op de schadevergoeding nu moeten worden terugbetaald door Willemsen de Koning. De provincie wil niet langer maandelijkse voorschotten voor het vervoer betalen. De provincie wil de maandelijkse bedragen die zij voor het vervoer aan Willemsen de Koning moet betalen kunnen verrekenen met haar tegenvordering op Willemsen de Koning tot terugbetaling van het voorschot op de schadevergoeding. Willemsen de Koning heeft daarom het vervoer met ingang van 11 februari 2015 gestaakt. De voorzieningenrechter heeft de vordering van de provincie tot nakoming van de vervoersovereenkomsten door Willemsen de Koning toegewezen.

Vervoer met onmiddellijke ingang hervatten

Willemsen de Koning is veroordeeld om het vervoer met onmiddellijke ingang te hervatten. Gebeurt dat niet, dan is een dwangsom van € 10.000,- per dag, per vervoersovereenkomst opgelegd.
De motivering van het vonnis volgt op een later moment.