Laden...

Winterswijker veroordeeld voor stalken ex en smaad

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Winterswijker veroordeeld voor stalken ex en smaad
Zutphen, 01 juni 2018

De rechtbank veroordeelt een 45-jarige man uit Winterswijk voor belaging van zijn ex-vriendin en smaad. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd. Ook moet de man 160 uur werken.

Na een korte relatie stuurde hij het slachtoffer en haar familie in een paar maanden tijd een grote hoeveelheid kaarten en brieven waarin hij onder meer aandrong om de relatie voort te zetten. Ook maakte de man anonieme berichten, waaronder een rouwadvertentie van het slachtoffer en overzichten van wat het slachtoffer op sommige dagen allemaal had gedaan.

Verspreiden advertentie bewezen

Daarnaast heeft de man in de buurt van het slachtoffer een nep sekswerkadvertentie - zogenaamd afkomstig van het slachtoffer - verspreid, zo oordeelt de rechtbank.

Voorwaarden

Voor de voorwaardelijke gevangenisstraf geldt een proeftijd van 3 jaar, met als voorwaarden een verplichte psychische behandeling en reclasseringscontact.

Tot slot moet de man een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken