Laden...

Wit-Russen veroordeeld voor strooptocht door Achterhoek en Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Wit-Russen veroordeeld voor strooptocht door Achterhoek en Arnhem
Zutphen, 09 september 2019

De rechtbank veroordeelt 2 mannen uit Wit-Rusland van respectievelijk 45 en 49 jaar tot celstraffen van 5 maanden. De mannen maakten zich schuldig aan 2 strooptochten waarbij zij grote hoeveelheden goederen stalen.

De winkeldiefstallen vonden tussen april en mei 2019 plaats in de Achterhoek en Arnhem. Daarbij maakten de mannen onder andere scheermessen, een fles drank en andere levensmiddelen buit.

Geen mobiel banditisme

Volgens de officier van justitie maakten de mannen zich door hun handelswijze schuldig aan mobiel banditisme. Daarom eiste de officier 7 maanden gevangenisstraf. De rechtbank ziet onvoldoende aanwijzingen om ervan uit te gaan dat de mannen naar Nederland zijn gekomen met het doel om misdrijven te plegen. Daarom wijkt ze af van de eis van de officier van justitie. De rechtbank houdt bij de strafbepaling wel rekening met feit dat de mannen doelbewust en volgens een volgens een vooropgezet plan hebben gehandeld.

Schadevergoeding

Tot slot moeten beide mannen een schadevergoeding van ruim 1.000 euro aan de benadeelde partijen betalen. 

Uitspraken