Laden...

Zutphense familie veroordeeld voor geweld en bedreiging op parkeerplaats

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Zutphense familie veroordeeld voor geweld en bedreiging op parkeerplaats
Arnhem, 08 februari 2019

De rechtbank veroordeelt 5 familieleden uit Zutphen voor openlijke geweldpleging op een parkeerplaats aan de Polsbroek in hun woonplaats. De straffen variëren van voorwaardelijke gevangenisstraffen van 1 maand tot werkstraffen van 80 uur. 

De Polsbroek in Zutphen

De 5 familieleden maakten zich samen met een zesde persoon op 22 november 2017 schuldig aan openlijk geweld en sloegen de man. Ook bedreigden ze de man. Samen vormden zij een overmacht ten opzichte van die man. De aanleiding was een eenvoudige aanrijding tussen 2 langzaam achteruitrijdende auto’s, waarbij de ouders namens de familie en het slachtoffer betrokken waren.

Uit de hand gelopen

De rechtbank vindt het zeer kwalijk dat de familieleden het zo erg uit de hand hebben laten lopen. Ook nadat de politie was gekomen was er nog sprake van een dreiging door de familieleden. De zoons toonden zich zelfs toen niet voor rede vatbaar. Het geweld vond plaats op een parkeerplaats van verschillende winkels. Hierdoor waren veel mensen getuige van het geweld.

Straffen

De vader en moeder krijgen allebei werkstraffen van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De 28-jarige zoon krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand opgelegd. Daarnaast moet hij een taakstraf van 80 uur uitvoeren. De rechtbank legt aan de 26-jarige zoon een voorwaardelijk gevangenisstraf van 2 weken en een werkstraf van 80 uur op. De 23-jarige zoon moet een werkstraf van 80 uur uitvoeren.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken