Laden...

Gerechtsgebouw Arnhem van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Gelderland > Gerechtsgebouw Arnhem van binnen

Welkom bij rechtbank Gelderland, locatie Arnhem

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan het Paleis van Justitie Arnhem kunt verwachten. Dit gebouw is een locatie van de rechtbank Gelderland en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

  • Als u door de schuifdeur het gebouw bent binnengekomen, treft u aan de rechterkant de portiersloge waar u zich meldt. Op verzoek dient u een legitimatiebewijs te kunnen tonen.
  • U vervolgt uw weg naar de veiligheidscontrole links van de ingang. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Nadat u door het detectiepoortje bent gegaan, komt u via een draaideur in de centrale hal terecht.
  • Loopt u in de centrale hal rechtdoor, dan komt u na een klein trapje in de serre bij de lunchcorner. Hier kunt u een broodje kopen en even zitten.
  • Voor de lunchcorner zijn er links en rechts trappen naar de eerste verdieping. Daar bevindt zich een bodebalie, een aantal zittingszalen met wachtruimtes en de perstribune.
  • Als u linksaf slaat in de centrale hal, vindt u links aan de muur een digitaal informatiebord waarop de planning van zittingen en algemene informatie wordt getoond.
  • Als u verder doorloopt, komt u bij de informatiebalie. U meldt zich hier voor een zitting of bezoek.
  • Loopt u na de informatiebalie verder het gebouw in, dan komt u bij de bodebalie. De bodes aldaar kunnen u vertellen bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn.
  • Tegenover de bodebalie is ook een trap naar de eerste verdieping. Rondom de bodebalie zijn ook zittingszalen te vinden. Elke zaal heeft een eigen wachtruimte. Een bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.

 

 

Renovatie Paleis van Justitie Arnhem

De openbare ruimtes van het Paleis van Justitie zijn aan renovatie toe. Het gaat hier over functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige eisen van comfort en techniek. 

Een aantal zittingszalen krijgen meer en betere audiovisuele en digitale middelen. Ook komt er nieuw meubilair, verlichting en stoffering en krijgt de akoestiek de aandacht.

Medio juli 2021 startte de renovatie met de Leigraafzaal. Hierna volgen andere zittingszalen, pers- en advocatenkamer en ontvangstruimte. Tijdens de renovatie zijn er mogelijk andere looproutes dan u gewend bent en zijn zittingen in andere zalen. Medio maart 2022 zijn de openbare ruimtes en zittingszalen weer klaar voor jarenlange rechtspraak.