Laden...

Zitting bijwonen rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Bezoekinformatie > Zitting bijwonen rechtbank Limburg

Zitting bijwonen

Publiek is beperkt welkom in de rechtszaal. Om bij een rechtszaak aanwezig te kunnen zijn, moet iedereen zich vooraf aanmelden bij onze rechtbank. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de door de coronamaatregelen beperkte capaciteit in het gerechtsgebouw.

Wilt u een rechtszaak bijwonen? Meldt u dan minimaal twee dagen van tevoren aan via dit formulier.

U ontvangt meteen een ontvangstbevestiging van ons en binnen 1 werkdag laten we u weten of er plek is in de zittingzaal.

Toegang tot de rechtbank is alleen mogelijk door het tonen van een e-mailbevestiging van de reservering. Ook wordt u bij de ingang gevraagd om u te legitimeren.

Reserveringen kunnen niet eerder dan 7 kalenderdagen voorafgaand aan de zitting worden doorgegeven en kunnen tot maximaal 2 werkdagen voor de zitting worden doorgegeven.

Voor bezoekers die toegang krijgen, geldt dat deze gegevens na 6 weken worden verwijderd. Van bezoekers die geen toegang krijgen, worden deze persoonsgegevens uiterlijk 1 dag na de zittingsdatum gewist.

De locaties Maastricht en Roermond zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur open. De zittingen starten meestal vanaf 9.00 uur. De meeste zittingen zijn toegankelijk voor publiek. Hiervoor geldt wel een aantal voorwaarden, zoals een leeftijdsgrens.

Bezoekersinformatie

Bekijk wat u moet weten voor een bezoek aan een van de locaties van de rechtbank Limburg.

 

 Groepsbezoeken

>Alles uitklappen
 • Online zitting bijwonen voor scholen

  Scholen zijn welkom om via Skype politierechterzittingen bij te wonen. Het online bijwonen van een zitting is een alternatief voor de fysieke groepsbezoeken, die sinds de uitbraak van het coronavirus niet meer mogelijk zijn.

  Online bijwonen alleen mogelijk bij fysiek onderwijs

  De zitting mag alleen onder toezicht van een docent bekeken worden. Het is dus alleen mogelijk om online een zitting bij te wonen als er fysiek onderwijs wordt gegeven. Er mogen geen geluids- en beeldopnames worden gemaakt van de zitting. En alleen in een klassikale setting kan de docent toezicht houden op deze huisregel.

  Aanmelden

  Docenten kunnen zich aanmelden via de site van ProDemos (prodemos.nl). Daar staat ook het zittingsrooster op met beschikbare data en tijden.

  Deelnemen

  U ontvangt van de rechtbank een paar dagen voor de online zitting de Skypelink. Op de pagina online zittingen leest u hoe u Skype installeert.

 • Momenteel zijn deze groepsbezoeken niet mogelijk.

  Bent u geen docent, maar wilt u wel graag met een groep een zitting bij de rechtbank Limburg bijwonen? Neem dan rechtstreeks contact op met de rechtbank Limburg.
  Kijk eerst op de website van ProDemos naar de beschikbare zittingen (prodemos.nl) van de rechtbank Limburg.
  Mail vervolgens naar rechtbanklimburg@rechtspraak.nl en vermeld in uw mail:

  • Naam organisatie/vereniging
  • Aantal personen (tussen de 5 en 20 personen)
  • Bezoeklocatie (Maastricht of Roermond)
  • Uw voorkeursdatum(s)
  • Uw contactgegevens

 Bereikbaarheid en parkeren

>Alles uitklappen
 • Bezoekadres Maastricht

  Sint Annadal 1
  6214 PA Maastricht

  Bezoekadres Roermond

  Willem II Singel 67
  6041 HR Roermond

 • Bekijk de routebeschrijvingen voor de locaties Maastricht en Roermond

 • Parkeren bij locatie Maastricht

  Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF-documenten met de autoroutes per locatie. Hierin is ook aangegeven hoe de parkeerplaatsen te bereiken zijn.

  Parkeren bij locatie Roermond

  Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF-documenten met de autoroutes per locatie. Hierin is ook aangegeven hoe de parkeerplaatsen te bereiken zijn.