Laden...

Zitting bijwonen rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Bezoekinformatie > Zitting bijwonen rechtbank Limburg

Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.


Zitting bijwonen

Publiek is beperkt welkom in de rechtszaal. Om bij een rechtszaak aanwezig te kunnen zijn, moet iedereen zich vooraf aanmelden bij onze rechtbank. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de door de coronamaatregelen beperkte capaciteit in het gerechtsgebouw.

Wilt u een rechtszaak bijwonen? Meldt u dan uiterlijk 2 dagen van tevoren aan via dit formulier.

U ontvangt meteen een ontvangstbevestiging van ons en binnen 1 werkdag laten we u weten of er plek is in de zittingzaal.

Toegang tot de rechtbank is alleen mogelijk door het tonen van een e-mailbevestiging van de reservering. Ook wordt u bij de ingang gevraagd om u te legitimeren.

Reserveringen kunnen niet eerder dan 7 kalenderdagen voorafgaand aan de zitting worden doorgegeven en kunnen tot maximaal 2 werkdagen voor de zitting worden doorgegeven.

Voor bezoekers die toegang krijgen, geldt dat deze gegevens na 6 weken worden verwijderd. Van bezoekers die geen toegang krijgen, worden deze persoonsgegevens uiterlijk 1 dag na de zittingsdatum gewist.

De locaties Maastricht en Roermond zijn van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur open. De zittingen starten meestal vanaf 9:00 uur. De meeste zittingen zijn toegankelijk voor publiek. Hiervoor geldt wel een aantal voorwaarden, zoals een leeftijdsgrens.

Bezoekersinformatie

Bekijk wat u moet weten voor een bezoek aan een van de locaties van de rechtbank Limburg.

 

 Groepsbezoeken

>Alles uitklappen
 • Momenteel is het alleen mogelijk online een zitting bij te wonen.

  Online zitting bijwonen voor scholen
  Scholen zijn welkom om via Skype 1 à 2 zaken van een politierechterzitting bij te wonen. De zitting mag alleen onder toezicht van een docent bekeken worden. Er mogen geen geluids- en beeldopnames worden gemaakt van de zitting. Alleen in een klassikale setting kan de docent toezicht houden op deze huisregel.

  Aanmelden

  Docenten kunnen zich aanmelden via de site van ProDemos (prodemos.nl).

  Wilt u als docent met uw klas de rechtbank Limburg bezoeken? Op de locaties Maastricht en Roermond bieden wij schoolklassen de gelegenheid om een zitting van de politierechter bij te wonen. Het plannen van de groepsbezoeken voor scholen verloopt via ProDemos.

  Op de site van ProDemos (prodemos.nl) kunt u bekijken welke datums beschikbaar zijn en direct zelf uw voorkeur vastleggen. Tijdens een politierechterzitting behandelt de rechter lichtere strafzaken waarbij de officier van justitie niet meer dan 1 jaar gevangenisstraf kan eisen. De politierechter doet in bijna alle gevallen direct na afloop van de behandeling van een zaak mondeling uitspraak.

 • Momenteel zijn deze groepsbezoeken niet mogelijk.

  Bent u geen docent, maar wilt u wel graag met een groep een zitting bij de rechtbank Limburg bijwonen? Neem dan rechtstreeks contact op met de rechtbank Limburg.
  Kijk eerst op de website van ProDemos naar de beschikbare zittingen (prodemos.nl) van de rechtbank Limburg.
  Mail vervolgens naar rechtbanklimburg@rechtspraak.nl en vermeld in uw mail:

  • Naam organisatie/vereniging
  • Aantal personen (tussen de 5 en 20 personen)
  • Bezoeklocatie (Maastricht of Roermond)
  • Uw voorkeursdatum(s)
  • Uw contactgegevens

 Bereikbaarheid en parkeren

>Alles uitklappen
 • Bezoekadres Maastricht

  Sint Annadal 1
  6214 PA Maastricht

  Bezoekadres Roermond

  Willem II Singel 67
  6041 HR Roermond

 • Bekijk de routebeschrijvingen voor de locaties Maastricht en Roermond

 • Parkeren bij locatie Maastricht

  Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF-documenten met de autoroutes per locatie. Hierin is ook aangegeven hoe de parkeerplaatsen te bereiken zijn.

  Parkeren bij locatie Roermond

  Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF-documenten met de autoroutes per locatie. Hierin is ook aangegeven hoe de parkeerplaatsen te bereiken zijn.