Laden...

Voorzieningen voor slachtoffers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Bezoekinformatie > Voorzieningen voor slachtoffers
Gerechtsgebouw

Gebruik maken van slachtoffervoorzieningen

Rechtbank Limburg vindt het belangrijk om, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, slachtoffers of nabestaanden te voorzien in hun behoeften om privacy en/of begeleiding. Op deze pagina informeren wij u over beschikbare voorzieningen in onze gerechtsgebouwen.

 

Strafzaken

Bent u slachtoffer van een misdrijf of ongeluk? Of bent u nabestaande van een slachtoffer? Dan kunt u hulp krijgen.

Als u het contact met de verdachte rondom de zitting wilt beperken, kunt u dit vooraf melden bij het Openbaar Ministerie

Bent u slachtoffer van een ernstig misdrijf, dan heeft u een vast persoonlijk aanspreekpunt. Dit is uw zaakscoördinator. Hij/zij helpt u tijdens de hele strafzaak met al uw wensen en vragen.

Als u wordt begeleid door de slachtoffercoördinator van het OM, is het niet nodig om vooraf contact op te nemen met de rechtbank over extra begeleiding. Uw wensen zullen in dat geval door het OM worden geïnventariseerd en waar nodig zal de rechtbank daarover worden ingelicht.

 

Informatiepunt Slachtoffers Limburg

Telefoon: 088 699 14 80
E-mail: IPS.Limburg@om.nl  
Bezoekadres: Avenue Ceramique 125, 6221 KV Maastricht
Postadres: Postbus 1987, 6201 BZ Maastricht

 

Andere type zaken

Bent u geen slachtoffer in een strafzaak, maar wel betrokken bij een andere rechtszaak en heeft u behoefte aan een aparte ruimte voor of na de zitting? Meld dit dan bij de bodebalie (waar u zich aanmeldt voor de zitting).

Locatie Maastricht beschikt over 8 privéruimtes en Roermond beschikt over 4 privéruimtes die beschikbaar worden gesteld voor slachtoffervoorziening. Op verzoek wordt voor u een kamer gereserveerd en als u zich op de dag van de zitting meldt bij de balie, wordt een van de kamers aan u toegewezen.