12 jaar gevangenisstraf voor doodslag in loungebar Sittard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag in loungebar Sittard
Maastricht, 20 september 2018

De rechtbank Limburg heeft vandaag een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd aan een 31-jarige verdachte, die op 15 april 2017 in een loungebar in Sittard een 26-jarige man heeft neergeschoten met wie hij al langer een conflict had. Het slachtoffer overleed later die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De gevangenisstraf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Verdachte is schutter

De verdachte heeft ontkend dat hij de schutter is geweest. Hij verklaart dat hij het slachtoffer die nacht wel in de bar heeft ontmoet, maar dat de ruzie snel was bijgelegd. Dat vindt de rechtbank niet geloofwaardig. Op grond van getuigenverklaringen, berichten die het slachtoffer zelf kort voor zijn dood verstuurde en forensisch bewijs zoals DNA van verdachte onder de vingernagels van het slachtoffer, staat het voor de rechtbank vast dat verdachte de schutter moet zijn geweest. Daarnaast geven noch het onderzoek, noch de verklaring van verdachte aanleiding te denken dat het anders is gegaan.

Doodslag

De rechtbank vindt niet bewezen dat verdachte een vooropgezet plan had. Er is daarom geen sprake van moord, maar van doodslag. Evenmin kan de rechtbank vaststellen dat verdachte samen met anderen heeft gehandeld. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank meegewogen dat bij een ruzie om geld en/of drugs naar een vuurwapen is gegrepen. Dat is meedogenloos en geeft blijk van een volledig gebrek aan respect voor het leven van een ander.

Uitspraken

Meest gelezen berichten