Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg
Uitsnede gebouw rechtbank Limburg

Bezoekadressen

Bezoekadressen

•  Maastricht, St. Annadal 1
•  Roermond, Willem II Singel 67
Let op afwijkende parkeeradressen, zie > Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 2222

Openingstijden
Maandag - vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg                         

Over de rechtbank

Rechtbank Limburg is bevoegd om in haar arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij in hoger beroep gaan.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Maastricht Locatie Maastricht

 

Gerechtsgebouw locatie Roermond Locatie Roermond

 

 


 

Zittingen

Zittingsroosters

Van maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de locaties Maastricht en Roermond.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen vanaf 5 personen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Limburg hanteert naast de landelijke regelingen, procedure, richtlijnen en formulieren aanvullende/afwijkende regels en procedures.

 

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Tuingraf van overleden echtgenote mag voorlopig blijven22-8-2016 22:00:00Het tuingraf van de overleden vrouw uit Brunssum mag voorlopig blijven, zo besliste de rechter vanmiddag. Het tuingraf van de overleden vrouw uit Brunssum mag voorlopig blijven, zo besliste de rechter vanmiddag.
Geldboete voor beledigende tweet raadslid21-8-2016 22:00:00​Een raadslid van de gemeente Heerlen, die op 10 mei 2016 uit onvrede over de eis in de strafzaak tegen de heer J. van Rey een tweet plaatste, is door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 500 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk. Een raadslid van de gemeente Heerlen, die op 10 mei 2016 uit onvrede over de eis in de strafzaak tegen de heer J. van Rey een tweet plaatste, is door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 500 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk. Het raadslid is veroordeeld voor belediging van een officier van justitie die betrokken was bij de strafzaak tegen de heer Van Rey.
42 maanden cel en 5 jaar rijverbod voor vluchtende automobilist21-8-2016 22:00:00Een 34-jarige man uit België is door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf. Ook mag hij 5 jaar geen motorrijtuig besturen. Een 34-jarige man uit België is door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf. Ook mag hij 5 jaar geen motorrijtuig besturen. De Belg kreeg deze veroordeling voor poging tot doodslag op 4 politieagenten en poging tot zware mishandeling van 2 andere agenten. Hij moet de 6 politieagenten elk 870 euro schadevergoeding betalen.

 

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.