Laden...

Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Limburg?

Toegankelijkheid rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Belangstellend publiek is beperkt welkom in de rechtbank. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Lees hier hoe u dat kunt doen.

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Contact

Lees hier hoe u in contact komt met de rechtbank Limburg.

Centrale balie

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.  Voor spoedzaken kunt u de balie wel bezoeken. 
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

De rechtbank Limburg behandelt weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De Centrale Balie is ook dicht.

Telefoon

088 - 361 22 22

Bezoekadres Maastricht

Sint Annadal 1
6214 PA Maastricht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Roermond

Willem II Singel 67
6041 HR Roermond
Plan uw route (google.nl)

Let op: afwijkende parkeeradressen, zie routebeschrijvingen

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg 

Bekijk rechtbank Limburg van binnen.

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Gevangenisstraffen voor leden criminele drugsorganisatie in Weert Gevangenisstraffen voor leden criminele drugsorganisatie in Weert https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Gevangenisstraffen-voor-leden-criminele-drugsorganisatie-in-Weert-.aspxRoermond17-1-2021 23:00:00Rechtbank Limburg doet uitspraak in de zaken tegen 6 verdachten die terecht stonden voor (georganiseerde) drugshandel in Weert. <p>Vandaag heeft de rechtbank Limburg uitspraak gedaan in de zaken tegen 6 verdachten die terecht stonden voor (georganiseerde) drugshandel in Weert. Dit onderzoek werd in 2016 gestart naar aanleiding van informatie over handel in heroïne en cocaïne door een familie in Weert. De vader (59 jaar) en jongste zoon (35 jaar) van de familie worden gezien als leiders van een criminele organisatie en zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 maanden. 2 andere verdachten, onder wie een tweede zoon, kregen een gevangenisstraf van 10 maanden. De 2 overige verdachten zijn bij gebrek aan bewijs vrijgesproken. </p>
Weertse bosaanplant kan van start gaanWeertse bosaanplant kan van start gaanhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Weertse-bosaanplant-kan-van-start-gaan.aspxRoermond 14-1-2021 23:00:00De Vereniging Natuurmonumenten mag van de voorzieningenrechter beginnen met het omvormen van 42,5 hectare aan agrarische percelen naar bos en natuur. <p>De Vereniging Natuurmonumenten mag van de voorzieningenrechter beginnen met het omvormen van 42,5 hectare aan agrarische percelen in de omgeving van de Laurabossen, de Heltenbosbrug, het Wijffelterbroek, het Stramprooierbroek en de Krang naar bos en natuur. </p>
Zittingsrooster rechtbank Limburg week 3 (18 – 22 jan 2021)Zittingsrooster rechtbank Limburg week 3 (18 – 22 jan 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/COVID-19-zittingen-week-3-2021.aspxMaastricht13-1-2021 23:00:00Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg.<p>Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg. De zaken worden op verschillende manieren behandeld; fysiek, schriftelijk, via de telefoon of via een beeldverbinding. </p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.