Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg
Uitsnede gebouw rechtbank Limburg

Bezoekadressen

Bezoekadressen

•  Maastricht, St. Annadal 1
•  Roermond, Willem II Singel 67
Let op afwijkende parkeeradressen, zie > Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 2222

Openingstijden
Maandag - vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg                         

Over de rechtbank

Rechtbank Limburg is bevoegd om in haar arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij in hoger beroep gaan.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Maastricht Locatie Maastricht

 

Gerechtsgebouw locatie Roermond Locatie Roermond

 

 


 

Zittingen

Zittingsroosters

Van maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de locaties Maastricht en Roermond.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen vanaf 5 personen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Limburg hanteert naast de landelijke regelingen, procedure, richtlijnen en formulieren aanvullende/afwijkende regels en procedures.

 

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Cel- en taakstraf voor seksueel misbruik van minderjarige17-10-2016 22:00:00Een 52-jarige man uit Hoensbroek is vandaag veroordeeld tot 1 dag gevangenisstraf en 180 uur taakstraf, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Hij heeft een 13-jarige jongen seksueel misbruikt. Een 52-jarige man uit Hoensbroek is vandaag veroordeeld tot 1 dag gevangenisstraf en 180 uur taakstraf, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Hij heeft een 13-jarige jongen seksueel misbruikt.
Celstraf voor seksueel misbruik van minderjarige17-10-2016 22:00:00Een 67-jarige man uit Brunssum is vandaag veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij heeft een 13-jarige jongen seksueel misbruikt en hem aangezet tot prostitutie. Een 67-jarige man uit Brunssum is vandaag veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij heeft een 13-jarige jongen seksueel misbruikt en hem aangezet tot prostitutie.
12 jaar celstraf voor seksueel misbruik van en ontucht met minderjarigen10-10-2016 22:00:00Een 35-jarige man uit Heerlen is vandaag veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Hij heeft zijn dochter en twee andere kinderen seksueel misbruikt. Ook is hij veroordeeld voor het bezit van een paar gram harddrugs. Een 35-jarige man uit Heerlen is vandaag veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Hij heeft zijn dochter en 2 andere kinderen seksueel misbruikt. Ook is hij veroordeeld voor het bezit van een paar gram harddrugs. Van een vierde ontuchtfeit is de man vrijgesproken, omdat niet bewezen kon worden dat de ontucht plaatsvond in de periode die de officier van justitie ten laste had gelegd.

 

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.