Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg
Uitsnede gebouw rechtbank Limburg

Bezoekadressen

Bezoekadressen

•  Maastricht, St. Annadal 1
•  Roermond, Willem II Singel 67
Let op afwijkende parkeeradressen, zie > Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 2222

Openingstijden
Maandag - vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg                         

Over de rechtbank

Rechtbank Limburg is bevoegd om in haar arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij in hoger beroep gaan.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Maastricht Locatie Maastricht

 

Gerechtsgebouw locatie Roermond Locatie Roermond

 

 


 

Zittingen

Zittingsroosters

Van maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de locaties Maastricht en Roermond.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen vanaf 5 personen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Limburg hanteert naast de landelijke regelingen, procedure, richtlijnen en formulieren aanvullende/afwijkende regels en procedures.

 

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Veroordeling voor veroorzaken dodelijk ongeval op 29 juni 2014 in Weert25-7-2016 22:00:00Een 56 jarige man uit Weert is veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 29 juni 2014. Hij krijgt een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging. Een 56 jarige man uit Weert is vandaag veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 29 juni 2014. Hij krijgt een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging.
Gebiedsbeperkingen Bandidos opgeheven20-7-2016 22:00:00De rechtbank Limburg heeft vandaag beslist dat de gebiedsbeperkingen van 13 verdachten in de zaak omtrent de motorclub Bandidos komen te vervallen. De contactverboden blijven (grotendeels) in stand. De rechtbank Limburg heeft vandaag beslist dat de gebiedsbeperkingen van 13 verdachten in de zaak omtrent de motorclub Bandidos komen te vervallen. De contactverboden blijven (grotendeels) in stand.
Plaatsing in psychiatrisch ziekenhuis in zaak Papillon 14-7-2016 22:00:00De moeder van de 7-jarige Papillon wordt niet bestraft voor het doden van hem. De rechtbank acht bewezen dat zij Papillon heeft gedood door hem in zijn slaap te wurgen. Verdachte was op dat moment psychotisch. Ze is daarom volledig ontoerekeningsvatbaar. Een 42-jarige vrouw uit Heerlen wordt niet bestraft voor het doden van haar 7-jarig zoontje Papillon. De rechtbank Limburg acht bewezen dat zij op 1 maart 2015 Papillon heeft gedood door hem in zijn slaap te wurgen. Verdachte was op dat moment psychotisch. Ze is daarom volledig ontoerekeningsvatbaar. Zij wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis voor de duur van één jaar. Na dit jaar kan de officier van justitie verlenging vragen op grond van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrisch ziekenhuizen.

 

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.