Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg
Uitsnede gebouw rechtbank Limburg

Bezoekadressen

Bezoekadressen

•  Maastricht, St. Annadal 1
•  Roermond, Willem II Singel 67
Let op afwijkende parkeeradressen, zie > Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 2222

Openingstijden
Maandag - vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg                         

Over de rechtbank

Rechtbank Limburg is bevoegd om in haar arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij in hoger beroep gaan.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Maastricht Locatie Maastricht

 

Gerechtsgebouw locatie Roermond Locatie Roermond

 

 


 

Zittingen

Zittingsroosters

Van maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de locaties Maastricht en Roermond.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen vanaf 5 personen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Limburg hanteert naast de landelijke regelingen, procedure, richtlijnen en formulieren aanvullende/afwijkende regels en procedures.

 

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Avondzitting voor ondernemers met als thema 'Veilig Ondernemen'22-9-2016 22:00:00 Wilt u als ondernemer zelf zien wat er gebeurt met uw aangifte van winkeldiefstal, oplichting, zakkenrollerij of andere misdrijven tegen ondernemers? Op woensdag 5 oktober organiseert de Rechtbank Limburg een speciale avondzitting in samenwerking met het Arrondissementsparket Limburg. De zitting vindt plaats op onze locatie Maastricht en start om 18.30 uur.
8 jaar cel voor poging tot moord op echtgenoot21-9-2016 22:00:00De rechtbank Limburg heeft een 38-jarige vrouw uit Weert veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord op haar echtgenoot. De rechtbank Limburg heeft een 38-jarige vrouw uit Weert veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord op haar echtgenoot.
Bouw hotel Loesbleik mag starten19-9-2016 22:00:00De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft de verzoeken van omwonenden om de bouw van een hotel met appartementen aan de Loesbleik in Roermond uit te stellen, afgewezen. De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft de verzoeken van omwonenden om de bouw van een hotel met appartementen aan de Loesbleik in Roermond uit te stellen, afgewezen. Omwonenden wilden voorkomen dat gestart zou worden met de bouw en met snoeiwerkzaamheden aan zeven platanen langs de Roer.

 

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.