12 jaar voor poging moord op echtgenote in vakantiehuis Vijlen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 12 jaar voor poging moord op echtgenote in vakantiehuis Vijlen
Maastricht, 23 januari 2019

De rechtbank Limburg heeft een 51-jarige man uit Kelpen-Oler vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar wegens poging tot moord op zijn echtgenote.

Opzet en voorbedachte raad

De man had de nodige voorbereidingen getroffen om zijn vrouw, met wie hij in echtscheiding ligt, op te wachten op haar schoonmaakadres, een vakantiehuisje in Vijlen. Zo volgde hij haar met een gps-tracker die hij onder haar auto had aangebracht. Ook had de man valse nummerplaten op zijn auto gezet. De dag van tevoren heeft hij getest of het geweer functioneerde. Hij heeft 3 keer met het geweer in het bovenlichaam van zijn vrouw geschoten. Daarbij is zij levensgevaarlijk gewond geraakt. Zij heeft het overleefd door adequaat medisch ingrijpen.

Na het schieten heeft de man de gps-tracker onder de auto van zijn vrouw weggehaald en is naar huis gegaan. Daar is hij door de politie aangehouden. De man heeft lang ontkend dat hij iets met het voorval te maken had. Toen de politie hem confronteerde met de uitgebreide onderzoeksbevindingen, heeft de man bekend dat hij geschoten heeft. De man moet ook een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer voor geleden schade.

Uitspraken

Meest gelezen berichten