3 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor verkrachting medewerkster Rooyse Wissel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor verkrachting medewerkster Rooyse Wissel
Roermond, 23 november 2018

Een 31-jarige man is vandaag door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Limburg veroordeeld voor verkrachting van een medewerkster van de tbs-kliniek De Rooyse wissel. De man heeft een gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd gekregen. Daarnaast is hij veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Bovendien moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 5.500 euro. De straf en de tbs-maatregel die de rechtbank heeft opgelegd, zijn gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Bekennende verdachte

In 2010 werd de man veroordeeld tot een gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor geweldsfeiten. In het kader van die tbs werd hij behandeld in tbs-kliniek De Rooyse Wissel, toen hij zich op 6 mei van dit jaar vergreep aan zijn persoonlijk begeleidster. De man pakte de pieper van de medewerkster af, gooide deze weg, bracht de medewerkster naar de grond, ging op haar zitten, scheurde haar kleding kapot en kneep haar keel dicht. Vervolgens verkrachtte hij haar met zijn vingers. De man heeft het geweld en de verkrachting bekend.

Toegepaste geweld strafverzwarende factor

De advocaat van de man heeft tijdens de zitting bepleit om naast de tbs-maatregel een korte gevangenisstraf op te leggen die niet (veel) hoger is dan de tijd die hij in voorarrest heeft gezeten. De rechtbank is echter van oordeel dat een gevangenisstraf van 3 jaar passend is vanwege de ernst van het feit, waarbij het toegepaste geweld een strafverzwarende factor is, die juist in de gevangenisstraf tot uitdrukking wordt gebracht.

Uitspraken