Laden...

Aanmelden pers voor pro-formazitting op 5 juni in zaak Nicky Verstappen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Aanmelden pers voor pro-formazitting op 5 juni in zaak Nicky Verstappen
Maastricht, 08 mei 2019

Op woensdag 5 juni 2019 vindt de derde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur.

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Er zal worden gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning. Ook neemt de rechtbank een beslissing op het eerdere verzoek van het Openbaar Ministerie om op de Brunssummerheide te gaan kijken (het gebied waar Nicky Verstappen in 1998 op zomerkamp was en waar ook zijn lichaam is aangetroffen). Onbekend is nog of Jos B. aanwezig zal zijn bij de zitting.

Aanmelden pers

De pro-formazitting is openbaar. Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers zich aan te melden. Dus ook de schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Dit in verband met het organiseren van extra zitplaatsen voor de pers in de zittingszaal.
Aanmelden kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt - per e-mail tot en met 27 mei 2019 bij Team Communicatie: rechtbanklimburg@rechtspraak.nl.

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

RTL verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal. Andere media kunnen gebruik maken van deze opnames via een zogeheten poolregeling. Media kunnen zich voor de pool aanmelden via rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl. Voor vragen kan gebeld worden naar 020-236 52 06 of bij geen gehoor op het telefoonnummer 06-53 85 07 16.

Publiek

Voor het publiek is de pro-formazitting in twee andere zittingszalen op beeldschermen te volgen. Zittingzaal A is gereserveerd voor de nabestaanden en de pers en is niet toegankelijk voor publiek. U hoeft zich als bezoeker niet vooraf aan te melden. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Zorg dus dat u tijdig aanwezig bent. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes. Als bezoeker krijgt u een kaartje uitgereikt, dat u toegang verschaft tot één van de zittingszalen.

Detectie

Bij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. In de rechtbank gelden huisregels.

Uitspraken