Beperkingen Bandidos opgeheven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Beperkingen Bandidos opgeheven
Maastricht, 15 december 2016

De rechtbank Limburg heeft vandaag beslist dat de voorlopige hechtenis van 15 verdachten in de zaak omtrent de motorclub Bandidos wordt opgeheven. De verdachten waren reeds op vrije voeten, maar omdat met de opheffing van de voorlopige hechtenis nu ook geen schorsingsvoorwaarden meer gelden, mogen de verdachten weer contact met elkaar hebben.

Extra zitting

Op initiatief van de rechtbank vond vandaag een extra zitting plaats in de zaak van de Bandidos. Daarbij wenste de rechtbank door het Openbaar Ministerie geïnformeerd te worden over de stand van het onderzoek en wenste zij te bespreken hoe en wanneer het proces verder zal gaan. Het Openbaar Ministerie heeft opgemerkt dat het dossier vrijwel gereed is en dat zij voor maart 2017 de definitieve verdenkingen bekend wil maken. Gelijktijdig is namens 15 van de verdachten die onder voorwaarden – zoals contactverboden – in vrijheid waren gesteld, verzocht om die voorwaarden op te heffen of te versoepelen.

Voorwaarden opgeheven, volledige vrijheid

Vandaag heeft de rechtbank beslist op die verzoeken: gelet op de reeds verstreken tijd en de tijd die nog zal verstrijken voordat de inhoudelijke behandeling van de zaak zal beginnen, heeft de rechtbank de voorlopige hechtenis van alle verdachten opgeheven. De verdachten, die al in vrijheid waren, hoeven zich daarom ook niet meer aan de eerder aan hun invrijheidsstelling verbonden voorwaarden te houden.

Vervolg

Gelet op de omvang van het dossier en de verdenkingen zal in juni 2017 een zogenoemde regiezitting plaatsvinden. De verwachting is dat de inhoudelijke behandeling van de zaak op zijn vroegst in het voorjaar van 2018 zal kunnen plaatsvinden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten