Laden...

Bestuursrechter vernietigt legesaanslag Par’Course Valkenburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Bestuursrechter vernietigt legesaanslag Par’Course Valkenburg
Roermond, 13 januari 2021

De bestuursrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag de aanslag, die door de heffingsambtenaar van de gemeente Valkenburg aan de Geul aan een projectontwikkelaar was opgelegd voor het herontwikkelen van het voormalige terrein van Brouwerij De Leeuw aan de Plenkertstraat, vernietigd.

Omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul had de projectontwikkelaar begin 2018 een omgevingsvergunning verleend voor de sloop van een deel van de bestaande bebouwing (de niet monumentale delen van de voormalige brouwerij), de uitbreiding en renovatie van het voormalige brouwerijgebouw en voor de bouw van een sportgebouw, een gebouw voor de verhuur van fietsen en scooters en voor een hotel op het voormalige Leeuwterrein.

Legesaanslag

Voor het in behandeling nemen van de aanvraag voor die omgevingsvergunning is aan de projectontwikkelaar een legesaanslag van € 485.801,04 opgelegd. De projectontwikkelaar is het niet eens met die aanslag. Zij vindt dat de verordening, waarop de aanslag is gebaseerd, onverbindend is omdat een belangrijk onderdeel daarvan - het normblad NEN 2580 - niet is gepubliceerd. Volgens vaste rechtspraak had dat op grond van de Gemeentewet wel gemoeten.

Gelijk gekregen

Van de bestuursrechter heeft de projectontwikkelaar gelijk gekregen. De gemeente had het normblad moeten publiceren of ter inzage leggen. Dit betekent dat de projectontwikkelaar de aanslag niet hoeft te betalen. 

Uitspraken