Bouw rijhaltent manege De Kleine Heihof in Landgraaf mag van start gaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Bouw rijhaltent manege De Kleine Heihof in Landgraaf mag van start gaan
Roermond, 23 november 2018

De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de exploitant van manege De Kleine Heihof aan de rand van de Brunssummerheide in Landgraaf niet hoeft te wachten met de bouw van een tijdelijke rijhaltent totdat door de gemeente is beslist op het bezwaar van de Stichting Behoud Brunssummerheide.

Onvoldoende onderbouwd

Volgens de voorzieningenrechter heeft de natuurorganisatie namelijk onvoldoende onderbouwd dat de rijhaltent niet in het landschap past en er door de tent verkeersproblemen en grote negatieve gevolgen voor de nabijgelegen natuur en de daarin levende diersoorten zullen ontstaan. De voorzieningenrechter heeft partijen er op gewezen dat haar oordeel enkel betrekking heeft op de bouw van de rijhaltent en niet op de vestiging van de manege op die locatie. Ook heeft zij er op gewezen dat, mocht later blijken dat de omgevingsvergunning geen stand kan houden, de exploitant de tent weer moet afbreken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten