Laden...

Celstraffen van 16 jaar voor dodelijke schietpartij Oeverwal Maastricht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Celstraffen van 16 jaar voor dodelijke schietpartij Oeverwal Maastricht
Roermond, 08 oktober 2019

De rechtbank Limburg heeft vandaag twee mannen (64 en 39 jaar) veroordeeld wegens een dodelijke schietpartij in 2013 in Maastricht. Daarbij kwam een 28-jarige man om het leven. Op basis van sporenonderzoek, getuigenverklaringen en camerabeelden staat vast dat beide verdachten hebben geschoten. Zij krijgen ieder een gevangenisstraf van 16 jaar opgelegd.

Beroving

De twee verdachten reisden op de avond van 1 december 2013 per trein naar Maastricht met de bedoeling om een dealer - het slachtoffer - van zijn drugs te beroven. Ze stapten bij hem in de auto en aangekomen op de Oeverwal werd hij met een pistool op zijn hoofd geslagen. Buiten de auto ontstond vervolgens een schermutseling waarbij door de 64-jarige verdachte is geschoten. Het slachtoffer werd hierbij geraakt in zijn zij. Toen hij probeerde weg te vluchten en om hulp riep, werd hij door de andere verdachte op korte afstand van achter beschoten en opnieuw in de romp geraakt. De twee verdachten lieten het slachtoffer achter en gingen er met zijn auto met daarin heroïne vandoor. De 28-jarige man overleed aan de gevolgen van de twee schotverwondingen.

Langdurige straf

Een diefstal waarbij iemand om het leven wordt gebracht (gekwalificeerde doodslag) is één van de ernstigste misdrijven. Daarom legt de rechtbank aan beide mannen een langdurige gevangenisstraf op.

Uitspraken