Laden...

Coronamaatregelen tijdens pro-formazitting 6 mei in zaak Nicky Verstappen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Coronamaatregelen tijdens pro-formazitting 6 mei in zaak Nicky Verstappen
Maastricht, 22 april 2020

Op woensdag 6 mei 2020 vindt de zesde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur. De zitting is openbaar, maar in deze tijden van corona gelden vanzelfsprekend de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Lees hieronder welke dat zijn.

Het gerechtsgebouw in Maastricht, en dus ook de zittingszaal, is niet toegankelijk voor het publiek. In de zittingszaal wordt slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten. Dat zijn de leden van de rechtbank, één officier van justitie, de advocaat, de familie Verstappen en hun woordvoerder. De verdachte heeft te kennen gegeven aanwezig te willen zijn. De rechtbank probeert dit te bewerkstelligen, maar is daarbij afhankelijk van de mogelijkheden binnen de penitentiaire inrichting en bij de Dienst Vervoer & Ondersteuning.

Pers

RTL Boulevard verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal conform de poolregeling. Alleen de cameraman/vrouw wordt in de zittingszaal toegelaten. Andere media kunnen gebruik maken van deze opnames. Media kunnen zich voor de pool aanmelden via rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl.

Skype-verbinding voor journalisten

Voor journalisten is het mogelijk de pro-formazitting via een Skype-verbinding te volgen. De pers wordt verzocht zich hiervoor aan te melden. Daarnaast kunnen maximaal 7 vertegenwoordigers van de pers in zittingszaal B de zitting op beeldschermen volgen. Wie daarvoor in aanmerking wil komen, dient zich vooraf per e-mail aan te melden.

Hoe aanmelden?

Aanmelden als pers - voor deelname aan de Skype-verbinding of voor een plek in zittingszaal B kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt - per e-mail tot en met 29 april 2020 bij Team Communicatie: rechtbanklimburg@rechtspraak.nl.

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens de pro-formazitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

Uitspraken