Laden...

Eerste pro-formazitting in zaak Gino op 14 september 2022

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Eerste pro-formazitting in zaak Gino op 14 september 2022
Maastricht, 17 augustus 2022
Op woensdag 14 september 2022 vindt de eerste pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen de man die onder meer wordt verdacht van moord op en ontvoering van de 9-jarige Gino. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur.

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de verdere planning van de strafzaak en of de verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven zitten.

Zitting bijwonen als publiek

Vanwege verbouwingswerkzaamheden op het moment van deze zitting is er voor publiek deze dag helaas geen mogelijkheid om de zitting in het gerechtsgebouw bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen de zitting op beeldschermen volgen in Wijkcentrum Het Ruweel aan de Malbergsingel 62 in Maastricht (www.hetruweel.nl). De deuren van het wijkcentrum gaan om 9.00 uur open. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar rechtbanklimburg@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot donderdag 8 september 2022.

Voor journalisten is het ook mogelijk de zitting via Microsoft Teams te volgen. Ook hiervoor ontvangen wij graag een aanmelding per mail.

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. RTL Boulevard verzorgt de pool. Media, die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot RTL Boulevard wenden via rtlblvd.beeldaanvragen@fremantle.nl.

Uitspraken