Laden...

Eerste pro-formazitting in zaak Xavier Durlinger op 12 juli

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Eerste pro-formazitting in zaak Xavier Durlinger op 12 juli
Roermond, 27 juni 2023

Op woensdag 12 juli vindt de eerste pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Xavier Durlinger. Deze zitting vindt plaats bij de rechtbank Limburg, Willem II Singel 67 in Roermond en begint om 10.45 uur.

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de verdere planning van de strafzaak en of de verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven zitten.

Informatie voor de pers

Alle vertegenwoordigers van de pers die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar rechtbanklimburg@rechtspraak.nl. Media die beelden willen maken, vragen we zich tijdig te melden zodat we kunnen beoordelen of een poolregeling nodig is.  

Aanmelden kan tot donderdag 6 juli 2023.

Zitting bijwonen als publiek

Het is mogelijk om de zitting als publiek bij te wonen. Naast de ruimte op de publieke tribune van de zittingzaal, wordt binnen de rechtbank een extra zittingzaal vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op beeldschermen kan volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes. 

Toegangscontrole

Bij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. Zorgt u daarom dat u ruim op tijd aanwezig bent. In de rechtbank gelden huisregels

Uitspraken