Laden...

GS moet nieuw besluit nemen over maatregelen tegen vliegenoverlast in Brunssum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > GS moet nieuw besluit nemen over maatregelen tegen vliegenoverlast in Brunssum
Roermond, 09 juli 2019

De bestuursrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan over de verzoeken om voorlopige voorziening die zijn ingediend door de bedrijven tpD Recycling en Vossenberg Beheer in Brunssum. Omdat omwonenden veel klachten hebben ingediend over overlast van vliegen die zich uit het bedrijfsterrein verspreiden, heeft Gedeputeerde Staten van Limburg (hierna: GS) die bedrijven gelast om de hele bedrijfsvoorraad binnen 2 weken te verwerken of af te voeren. De productie mag pas weer worden hervat nadat afdoende maatregelen zijn genomen om verspreiding van vliegen te voorkomen.

De bedrijven stellen dat tpD er alles aan doet om vliegen te bestrijden en vinden de opgelegde maatregelen onduidelijk en veel te ver gaan. De voorzieningenrechter is van oordeel dat GS de zaak niet goed heeft aangepakt voordat hij een besluit heeft genomen, maar dat GS inmiddels wel genoeg informatie heeft verzameld waaruit blijkt dat de bedrijven de verspreiding van vliegen onvoldoende hebben bestreden. De voorzieningenrechter vindt zowel tpD als Vossenberg hiervoor verantwoordelijk. Toch vindt de voorzieningenrechter de maatregelen die GS heeft genomen te ver gaan omdat GS niet duidelijk heeft gemaakt wat de bedrijven moeten doen om de productie weer te hervatten. GS moet zich erover beraden welke andere last nu aan de bedrijven moet worden opgelegd. 

Uitspraken