Gebiedsbeperkingen Bandidos opgeheven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gebiedsbeperkingen Bandidos opgeheven
Maastricht, 21 juli 2016

De rechtbank Limburg heeft vandaag beslist dat de gebiedsbeperkingen van 13 verdachten in de zaak omtrent de motorclub Bandidos komen te vervallen. De contactverboden blijven (grotendeels) in stand.

Extra zitting

Op initiatief van de rechtbank vond afgelopen dinsdag een extra zitting plaats in de zaak van de Bandidos. Daarbij wenste de rechtbank door het Openbaar Ministerie geïnformeerd te worden over de stand van het onderzoek. Het Openbaar Ministerie heeft kenbaar gemaakt dat het dossier grotendeels gereed is en dat zij de laatste aanvullingen uiterlijk oktober verwacht. Gelijktijdig is namens 13 van de verdachten die onder voorwaarden – zoals gebiedsbeperkingen en contactverboden – in vrijheid zijn gesteld, verzocht om die voorwaarden op te heffen of te versoepelen. 

Voorwaarden versoepeld

Vandaag heeft de rechtbank beslist op die verzoeken. Gelet op de reeds verstreken tijd en de te verwachten tijdsduur voordat de inhoudelijke behandeling van de zaak zal plaatsvinden, heeft de rechtbank de gebiedsbeperkingen opgeheven en daarmee die verdachten hun bewegingsvrijheid weer terug gegeven. Wel vond de rechtbank de contactverboden nog steeds noodzakelijk. Enige uitzondering daarop zijn verdachten die geen contact mochten hebben met hun vader of zoon. Dat wordt wel weer toegestaan. Voor het overige blijven de voorwaarden gehandhaafd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten