Geen straf voor steken met mes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Geen straf voor steken met mes
Roermond, 20 april 2018

De rechtbank heeft op 20 april 2018 uitspraak gedaan in een zaak tegen een 33-jarige vrouw die ervan verdacht wordt dat zij haar toenmalige partner in hun woning in Roermond met een mes in de nek heeft gestoken. Volgens de rechtbank heeft de vrouw gehandeld uit noodweer.

Noodweer

De rechtbank vindt het bewezen dat de verdachte haar toenmalige partner met een mes in de nek heeft gestoken en is van oordeel dat zij daarmee een poging tot doodslag heeft begaan. Aan de verdachte is echter geen straf opgelegd, omdat de rechtbank vindt dat de verdachte heeft gehandeld uit zelfverdediging. De toenmalige partner van de verdachte had benzine over haar gegooid, haar gedreigd in brand te steken en haar in een soort nekklem gehouden waaruit zij niet kon komen. Door het steken met het mes dat binnen haar handbereik lag heeft de verdachte zich hiertegen op gepaste wijze verdedigd door eenmaal te steken. De rechtbank heeft de verdachte ten aanzien van dit feit ontslagen van alle rechtsvervolging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten