Geluidmuur rond parkeerterrein in Venlo niet in strijd met bestemmingsplan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Geluidmuur rond parkeerterrein in Venlo niet in strijd met bestemmingsplan
Roermond, 05 juli 2018

Vandaag heeft de rechtbank uitspraak gedaan op het beroep dat 2 omwonenden hadden ingesteld tegen de bouwvergunning voor het oprichten van een geluidmuur rond een parkeerterrein in Venlo.

Aanleiding beroep

De omwonenden betwijfelden of de muur wel voldoende geluid zou tegenhouden bij hun woning. Over de geldigheid van het bestemmingsplan is eerder door de omwonenden een procedure gevoerd bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling). De Afdeling heeft beslist dat het parkeerterrein kan worden aangelegd als er een geluidmuur van 2 meter hoogte omheen wordt gebouwd. Naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling heeft de gemeente Venlo het bestemmingsplan aangepast en gezorgd voor geluidsvoorschriften. De eigenaar van het parkeerterrein heeft daarna bij de gemeente vergunning gevraagd om de geluidmuur

Oordeel rechtbank

De rechtbank heeft nu beslist dat de gemeente Venlo de vergunning terecht heeft verleend omdat die in overeenstemming is met de regels van het geldend bestemmingsplan. Uit de uitspraak van de Afdeling volgt dat voor een onderschatting van de geluidseffecten niet hoeft te worden gevreesd indien een muur van 2 meter hoogte vanaf het bestaande parkeerterrein (zoals is gebeurd) wordt gebouwd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten