Gemeente Kerkrade weigert terecht om supermarktketen een vergunning te geven voor een winkelboulevard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gemeente Kerkrade weigert terecht om supermarktketen een vergunning te geven voor een winkelboulevard
Roermond, 08 februari 2019

De rechtbank Limburg heeft vandaag het beroep van Linders Beleggingen BV tegen de weigering van een omgevingsvergunning ongegrond verklaard. De rechtbank volgt het standpunt van de gemeente dat het bouwplan van de supermarktketen op enkele punten in strijd is met de gemeentelijke bouwverordening.

Waar gaat de zaak over?

De supermarktketen heeft een vergunning aangevraagd om op een perceel aan de Euregioweg bij de grens van Kerkrade en Heerlen een overdekte winkelboulevard met 7 winkelunits met parkeerterrein, uitritten en een reclamezuil te realiseren. De supermarktketen heeft daarbij gebruik willen maken van het feit dat daar ten tijde van de aanvraag geen bestemmingsplan gold. De aanvraag kon daarom niet wegens strijd met het bestemmingsplan worden afgewezen.

Het college van B&W van Kerkrade heeft de aanvraag toch om een andere reden afgewezen. Volgens B&W is het bouwplan namelijk op enkele punten in strijd met de gemeentelijke bouwverordening, onder andere omdat de winkels voor het grootste deel achter de achtergevelrooilijn zouden worden gebouwd.

De supermarktketen heeft de standpunten van B&W bij de rechtbank aangevochten. De supermarktketen is onder meer van mening dat de overdekte corridor het hoofdgebouw van de winkelboulevard zou worden en dat de winkels aan- of uitbouwen bij de corridor zijn. Aan- en uitbouwen mogen namelijk wel achter de achtergevelrooilijn worden gebouwd.

Oordeel van de rechtbank

De rechtbank is het met het standpunt van B&W eens dat de winkels het hoofdgebouw vormen en volgt dus niet het standpunt van de supermarktketen dat die winkels aan- of uitbouwen bij de corridor zijn.

Uitspraken

Meest gelezen berichten