Laden...

Gemeentes Heerlen, Landgraaf en Voerendaal hoeven aanbesteding van basishulp jeugd voor de jaren 2019 - 2022 niet te staken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gemeentes Heerlen, Landgraaf en Voerendaal hoeven aanbesteding van basishulp jeugd voor de jaren 2019 - 2022 niet te staken
Maastricht, 02 juli 2018

De gemeentes Heerlen, Landgraaf en Voerendaal hoeven de aanbesteding van de basishulp jeugd voor de jaren 2019-2022 niet te staken. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald.

Aanleiding

De gemeentes Heerlen, Landgraaf en Voerendaal hebben op 13 maart 2018 een aanbesteding voor basishulp jeugd voor de jaren 2019-2022 in de markt gezet. De uiterste termijn voor inschrijving verstrijkt op 6 juli 2018.

Meerdere zorgaanbieders willen dat de gemeentes de aanbesteding staken en tot heraanbesteding overgaan. Zij zijn van mening dat de plafondbedragen die de gemeentes hebben vastgesteld te laag zijn en dat de partij aan wie gegund wordt alle risico’s draagt bij overschrijding van deze plafonds omdat er geen veiligheidsventiel is opgenomen in de overeenkomst.

Oordeel van de rechter

De voorzieningenrechter is van oordeel dat de zorgaanbieders niet aannemelijk hebben gemaakt dat de keuzes die de gemeentes gemaakt hebben tot irreële plafondbedragen leiden althans dat op voorhand al zonder meer duidelijk is dat deze plafonds ontoereikend zullen zijn. In de overeenkomst is een veiligheidsventiel opgenomen. In geval van een onvoorzien risico kan de partij aan wie gegund is de overeenkomst opzeggen met een termijn van 6 maanden, als overleg niet tot een oplossing leidt. De voorzieningenrechter wijst de vordering van de zorgaanbieders daarom af.

Uitspraken