Laden...

Gevangenisstraf voor mishandelingen, belediging en winkeldiefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraf voor mishandelingen, belediging en winkeldiefstal
Roermond, 22 november 2019

De rechtbank Limburg heeft vandaag een 37-jarige man veroordeeld tot 3 jaar celstraf voor een zware mishandeling, 2 pogingen daartoe, een andere mishandeling, belediging van agenten en een winkeldiefstal.

Wat is er gebeurd?

Op 26 augustus 2018 gooide de man 2 keien richting een fietsende man en zijn fietsende vrouw, die bovendien hun 5-jarige zoon achterop de fiets had. Een van deze stenen miste maar net het hoofd van de slachtoffers. Even later trapte de man tegen het voorwiel van een 72-jarige vrouw, die daardoor ten val kwam. Deze vrouw liep door deze val een aangezichtsfractuur op en tot nu toe niet hersteld oogletsel. Weer even later sloeg de man een 72-jarige man tegen het hoofd. Verdachte zelf verklaarde dat hij hulp zocht voor een bloedende wond aan zijn gezicht en daarom mensen benaderde. Die verklaring wordt echter op geen enkele wijze ondersteund en de rechtbank volgt die verklaring dus niet. Wat wel de reden was voor deze feiten, blijft een vraagteken.

Eerder al had de man levensmiddelen gestolen bij een supermarkt en 2 agenten beledigd door masturberende bewegingen richting hen te maken en daarbij ongepaste taal te uiten. Alle feiten vonden plaats in Roermond.

Straf en schadevergoeding

De rechtbank is van oordeel dat voor deze combinatie van feiten, die de rechtbank als volledig zinloos bestempeld, de landelijke oriëntatiepunten niet zonder meer bruikbaar zijn, maar dat een hogere straf passend is. Een gevangenisstraf van 3 jaren acht de rechtbank passend. Ook zal de verdachte 15.000 euro smartengeld moeten betalen aan de 72-jarige vrouw die van haar fiets werd getrapt.

Uitspraken