Gevangenisstraf voor mishandeling met dodelijke afloop in Well

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraf voor mishandeling met dodelijke afloop in Well
Roermond, 20 juni 2018

Rechtbank Limburg heeft een 43-jarige man tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de mishandeling met de dood tot gevolg van een 72-jarige inwoner van Well. Dit heeft plaatsgevonden op 22 maart 2014.

Geen doodslag

De rechtbank heeft geoordeeld dat de hartaanval die tot de dood van het slachtoffer heeft geleid het gevolg is geweest van het geweld dat door de verdachte is toegepast. Dat de verdachte het opzet had om het slachtoffer te doden acht de rechtbank niet bewezen.

Valsheid in geschrifte

De verdachte is ook veroordeeld voor het gebruik maken van valse overeenkomsten. Door gebruikmaking van deze valse overeenkomsten heeft de verdachte een bedrag van 1.400.000 euro geclaimd van de erfgenamen van het slachtoffer.

Geen uitlokking

De rechtbank heeft verdachte vrijgesproken van poging tot uitlokking om het slachtoffer van zijn vrijheid te beroven, te doden en/of het lijk weg te maken.

Straf

De rechtbank heeft verdachte een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van 4 jaren. De gevangenisstraf is lager uitgevallen omdat tussen de aanhouding van verdachte en de berechting bijna 4 jaar zit en daarmee de redelijke termijn voor berechting is overschreden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten