Gevangenisstraffen voor dubbele poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling in Venlo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraffen voor dubbele poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling in Venlo
Roermond, 29 april 2019

De rechtbank Limburg heeft 3 verdachten veroordeeld voor een poging tot doodslag op 2 personen en een poging tot zware mishandeling van een derde persoon. De strafbare feiten vonden plaats op 2 augustus 2013.

Wat is er gebeurd?

De verdachten, een vader en zijn 2 zoons, zijn ’s morgens vroeg met honkbalknuppels naar het huis van de slachtoffers gegaan. Nadat ze de deur hadden geforceerd, hebben ze de slachtoffers in elkaar geslagen. De slachtoffers zijn een moeder en haar 2 zoons.
Het motief voor de gang naar de woning lijkt eigenrichting te zijn geweest, mogelijk omdat de verdachten ervan uitgingen dat 1 van de slachtoffers iets te maken had met een inbraak bij familie van de verdachten.

Straffen

De vader heeft het minste geweld gebruikt en is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De andere daders hebben gevangenisstraffen van 6 en 7 jaar gekregen. Dat is boven de eis van de officier van justitie. De rechtbank volgt de eis niet vanwege de explosieve uitoefening van geweld waarbij 2 van de slachtoffers in hun eigen woning bijna dood zijn geslagen, onder ogen van hun moeder die ook met een honkbalknuppel is neergeslagen. De rechtbank heeft er in het voordeel van de verdachten wel rekening mee gehouden dat de redelijke termijn waarbinnen feiten moeten worden berecht, met meer dan 2 jaar is overschreden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten