Laden...

Gevangenisstraffen voor verdachten van mensenhandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraffen voor verdachten van mensenhandel
Roermond, 28 juni 2024
De rechtbank Limburg heeft vandaag twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van acht jaar (verdachte R.G.) en vier jaar (verdachte A.S) voor mensenhandel. De 34-jarige A.S. en de 51-jarige R.G hebben samen in 2020-2021 ongeveer vier maanden lang in Roermond een vrouw seksueel uitgebuit. Zij werd met geweld gedwongen tot prostitutie, terwijl zij de opbrengsten daaruit aan de verdachten moest afstaan. Volgens de rechtbank maakten de verdachten op niets ontziende wijze misbruik van de kwetsbare en ernstig aan harddrugs verslaafde vrouw. Verdachte R.G. is daarnaast schuldig bevonden aan een brute verkrachting van een tweede slachtoffer. Meteen daarna dwong hij ook haar te werken in de prostitutie en moest zij hem haar verdiende geld overhandigen. 

Sexuele uitbuiting

Naast deze verdachten stonden nog drie verdachten terecht. De 29-jarige N.S. is veroordeeld tot 336 dagen celstraf. Terwijl zijn broer A.S. in de gevangenis verbleef vanwege een ander strafbaar feit, nam hij de seksuele uitbuiting van hem over. 

Een 54-jarige vrouwelijke verdachte is schuldig bevonden aan het onder valse voorwendselen meenemen van een kwetsbare vrouw naar een woning in Roermond waar gedwongen prostitutie werd bedreven. Daar aangekomen droeg zij haar over aan R.G. Gelukkig kon de vrouw de woning op tijd ontvluchten. Vanwege uitzonderlijke omstandigheden legt de rechtbank deze verdachte geen straf meer op omdat er ook misbruik lijkt te zijn gemaakt van haar kwetsbaarheid en zij bovendien ongeneeslijk ziek is. 

Tot slot is een 57-jarige verdachte vrijgesproken omdat er geen bewijs is dat hij samen met de hoofdverdachten een vrouw opzettelijk seksueel heeft uitgebuit. De straffen zijn lager dan door de officier van justitie geëist. Dat komt omdat de rechtbank niet voor alle beschuldigingen voldoende bewijs zag. 

Schadevergoeding

De verdachten R.G. en A.S. moeten schadevergoedingen van 10.000 euro betalen aan de slachtoffers en N.S. een vergoeding van 1.000 euro.

Uitspraken