Man uit Venlo veroordeeld voor belaging, bedreiging en verduistering

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Man uit Venlo veroordeeld voor belaging, bedreiging en verduistering
Roermond, 13 februari 2018

De rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak van een 44-jarige man uit Venlo. De man is veroordeeld voor belaging van zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend, voor bedreiging en voor verduistering vanuit zijn dienstbetrekking bij de gemeente. De rechtbank spreekt de Venloënaar vrij van de brandstichting. Hij heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen. Ook krijgt de verdachte een contactverbod.

Brandstichting niet bewezen

De officier van justitie had 6 jaar gevangenisstraf geëist. De reden dat de opgelegde straf zo afwijkt van de eis, is dat de rechtbank het zwaarste feit, de brandstichting, niet bewezen acht en de verdachte daarvan vrijspreekt.

Strafoplegging

De rechtbank heeft bij de strafoplegging met name rekening gehouden met straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd, de gevolgen die de belaging en bedreiging voor de slachtoffers hebben (gehad) en dat de man geen blijk heeft gegeven daar verantwoordelijkheid voor te willen nemen. De rechtbank heeft er ook rekening mee gehouden dat verdachte niet eerder is veroordeeld.

Voorwaardelijke gevangenisstraf

Door het opleggen van een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden met een proeftijd van 3 jaar, naast een taakstraf van 240 uur, wil de rechtbank niet alleen de ernst van de bewezenverklaarde feiten tot uitdrukking brengen, maar ook bewerkstelligen dat verdachte zijn ex-vriendin, haar partner en haar kinderen in de toekomst met rust laat.

Uitspraken

Meest gelezen berichten