Laden...

Ook bij rechtbank Limburg gaat de knop om

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Ook bij rechtbank Limburg gaat de knop om
Limburg, 16 mei 2022
Het kabinet heeft enkele weken geleden bekend gemaakt dat in de kantoren van de Rijksoverheid – in het kader van de actie 'Zet ook de knop om' – de temperatuur met 2 graden wordt verlaagd in het stookseizoen, en daarnaast in de zomermaanden de koeling wat te verminderen. Als rechtbank Limburg nemen wij geen afwachtende houding aan en doen wij actief mee aan deze actie. 

Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier een bijdrage aan te leveren. Linksom of rechtsom lopen wij immers allemaal aan tegen de noodzaak om zuiniger aan te doen met energie.

Concreet houdt dit in dat wij inderdaad in het stookseizoen de temperatuur in onze gerechtsgebouwen met twee graden verlagen. In de warme zomermaanden wordt ook de koelapparatuur iets bijgesteld, zodat de installaties het iets rustiger aan doen. Ook stellen we de intensiteit van de ventilatie iets lager in. Na overleg met de GGD stelden wij vast dat dit een verantwoorde maatregel is. Mocht het nodig zijn dan kunnen we deze instelling snel weer aanpassen. 

Zowel medewerkers als bezoekers zullen deze verandering merken, maar we rekenen op hun begrip en medewerking. We staan als samenleving voor een grote uitdaging. Dat vergt moeite en concessies, van ons allemaal. 

Uitspraken