Laden...

Praktische zaken rondom vierde pro-formazitting zaak Nicky Verstappen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Praktische zaken rondom vierde pro-formazitting zaak Nicky Verstappen
Maastricht, 23 augustus 2019

Op dinsdag 27 augustus a.s. vindt de vierde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht. Omdat ’s ochtends de besloten schouw plaatsvindt op de Brunssumerheide, en de rechtbank niet exact kan inschatten hoeveel tijd de schouw in beslag neemt, is de aanvangstijd onzeker. Wel staat vast dat deze pro-formazitting in de middag van 27 augustus wordt gehouden. Er wordt naar gestreefd om de zitting om 14.30 uur te laten beginnen. De pro-formazitting is openbaar.

Niet inhoudelijk

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Er zal worden gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning. Verdachte Jos B. is aanwezig bij de zitting.

Publiek

Het is in principe mogelijk om de zitting als publiek bij te wonen. Binnen de rechtbank worden extra zittingszalen (zaal B en E) vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op beeldschermen kan volgen. Zittingzaal A is gereserveerd voor de nabestaanden en de pers en is niet toegankelijk voor publiek.

Plaatsen beperkt

U hoeft zich als publiek niet vooraf aan te melden. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Zorg dus dat u tijdig aanwezig bent. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes. Als bezoeker krijgt u een gekleurd kaartje uitgereikt, dat u toegang verschaft tot één van de zittingszalen.

Detectie

ij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. Zorgt u daarom dat u ruim op tijd aanwezig bent. In de rechtbank gelden huisregels.

Parkeren

De rechtbank beschikt over een beperkt aantal bezoekersparkeerplaatsen. In de omgeving van de rechtbank kunt u betaald parkeren.

Uitspraken