Pro-formazitting in zaak Nicky Verstappen op woensdag 12 december 2018

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Pro-formazitting in zaak Nicky Verstappen op woensdag 12 december 2018
Maastricht, 26 oktober 2018

Op woensdag 12 december 2018 vindt de pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur.

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Een pro-formazitting is nodig, als een zaak binnen een bepaalde termijn – in dit geval 90 dagen - op een zitting moet zijn geweest. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

Samenstelling van de meervoudige strafkamer

De 3 rechters die deze zaak gaan behandelen zijn, mr. B.G.L. van der Aa, mr. M.B. Bax en mw. mr. C.G.A. Wouters. De griffier is mw. mr. C.K. Spronk.

Aanmelden pers

De pro-formazitting is openbaar. Vanwege de te verwachten grote mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich aan te melden. Dus ook de schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Dit in verband met het organiseren van een extra aantal zitplaatsen voor de pers. Aanmelden kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt - per e-mail tot 7 december 2018 bij Team Communicatie: rechtbanklimburg@rechtspraak.nl. Houdt u bij uw komst naar het gerechtsgebouw er rekening mee dat gevraagd wordt naar uw perskaart en legitimatiebewijs?

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

RTL Nieuws/Boulevard verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal waar de behandeling van de zaak plaatsvindt, een zogeheten poolregeling. Andere media, die gebruik willen maken van de opnames, kunnen zich bij RTL per e-mail aanmelden op rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl. Voor vragen kan gebeld worden naar 020-236 52 06 of bij geen gehoor op het telefoonnummer 06-53 85 07 16. Er wordt maximaal 1 camera in de zittingszaal toegelaten.

Zitting bijwonen als publiek

Het is in principe mogelijk om de zitting als publiek bij te wonen. Binnen de rechtbank worden extra zittingszalen vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op beeldschermen kan volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes.

Detectie

Bij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. Zorgt u daarom dat u ruim op tijd aanwezig bent. In de rechtbank gelden huisregels.

Uitspraken