Laden...

Projectontwikkelaar kan zonneweide Heythuysen niet realiseren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Projectontwikkelaar kan zonneweide Heythuysen niet realiseren
Roermond, 07 november 2018

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag het verzoek van de projectontwikkelaar, om hem alsnog in het bezit te stellen van een omgevingsvergunning voor het realiseren van een tijdelijke zonneweide in Heythuysen, afgewezen.

Niet op stoel gemeente

De gemeente Leudal heeft opnieuw geweigerd een vergunning te verlenen voor de aanleg van de zonneweide. Daarop diende de projectontwikkelaar een ander verzoek tot een voorlopige voorziening in. Het gaat de voorzieningenrechter, mede omdat de omwonenden hun belangen niet naar voren hebben kunnen brengen, te ver om op de stoel van de gemeente Leudal te gaan zitten en te bepalen dat alsnog een vergunning moet worden verleend.

Voorlopige oordeel

Dit voorlopige oordeel heeft tot gevolg dat de projectontwikkelaar de zonneweide niet kan realiseren en hij een subsidie misloopt. De voorzieningenrechter heeft er op gewezen dat, als blijkt dat de weigering uiteindelijk toch geen stand kan houden, de gemeente aan de projectontwikkelaar mogelijk een schadevergoeding is verschuldigd.

Uitspraken