Rechtbank Limburg organiseert Publieksacademie over schulden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Rechtbank Limburg organiseert Publieksacademie over schulden
Roermond en Maastricht, 19 september 2018

Bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens hebben problematische schulden of lopen het risico op dergelijke schulden. Daarvan zijn zo'n 200.000 mensen in beeld bij gemeenten en schuldhulporganisaties. Schulden hebben maatschappelijk de aandacht. De rechtbank Limburg organiseert daarom over dit actuele thema de Publieksacademie voor de Rechtspraak op dinsdag 9 en donderdag 11 oktober 2018.

Sprekers

Wat doet het hebben van schulden met je als persoon? GGZ-psycholoog Jacques Prickaerts vertelt op een toegankelijke manier over hoe het brein werkt bij schulden. Hij gaat in op wat geldstress doet met onze hersenen en waarom het moeilijk is om van schulden af te komen.

Welke rol speelt de rechtbank bij schulden? Rechters Erik van Unen en Rob van Leeuwen komen in de zittingszaal veel mensen met schulden tegen. Schuldeisers stappen naar de rechter om via de rechtbank te proberen de schulden te innen door beslag op iemands loon te laten leggen of iemand uit zijn huis te laten zetten.

Rechter Ellen Driessen behandelt zaken over bewind en schuldsanering. Hoe kijkt de rechter naar dergelijke zaken? En wat houdt de rechterlijke procedure in? Ellen Driessen zal daarop ingaan.

Waar en wanneer?

Dinsdag 9 oktober 2018, 19.00 tot 21.00 uur, rechtbank Limburg, locatie Maastricht, Sint Annadal 1. 
Donderdag 11 oktober 2018, 19.00 tot 21.00 uur, rechtbank Limburg, locatie Roermond, Willem II Singel 67.   
Op beide avonden wordt hetzelfde programma aangeboden.

Voor wie?

Deze Publieksacademies zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de schuldhulpverlening in brede zin.

Aanmelden

Bent u werkzaam in de schuldhulpverlening en wilt u één van deze interessante avonden bijwonen? U bent van harte welkom. Let wel: het is niet de bedoeling om uw eventuele eigen schuldproblematiek te bespreken. Vragen stellen in algemene zin kan natuurlijk wel. U kunt zich tot maandag 1 oktober 2018 aanmelden door een mail te sturen naar rechtbanklimburg@rechtspraak.nl. Vermeld daarbij naam, adres en telefoonnummer, functie, waar u werkzaam bent en om welke avond het gaat.
Let wel, er is een maximum aantal beschikbare plaatsen! Toegang is gratis.

Waarom de Publieksacademie?

Mensen zijn nieuwsgierig naar wat er in de rechtbank gebeurt en wat de rechtspraak inhoudt. Tijdens de Publieksacademie krijgen deelnemers inzicht in de verschillende thema's en onderwerpen van het recht. Met laagdrempelige lezingen wil de rechtbank laten zien hoe rechters werken en tot beslissingen komen. Kennis van het recht is niet nodig om de avond te kunnen volgen.

Nadere informatie

Team Communicatie rechtbank Limburg, 088 - 36 11 659, rechtbanklimburg@rechtspraak.nl

Uitspraken

Meest gelezen berichten