Reconstructie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Reconstructie
Maastricht, 09 januari 2018

Op 16 mei 2016 heeft een incident plaatsgevonden in de achtertuin van een woning aan de Berkenlaan in Bunde. De bewoner wordt onder meer verdacht van het proberen te doden van een van de politiemensen die hem probeerden aan te houden. In juridische termen poging tot doodslag. Omdat uit het dossier van de zaak niet duidelijk is hoe de verdachte dat precies heeft gedaan en of wel van een poging tot doodslag sprake is geweest, heeft de rechtbank opdracht gegeven tot een reconstructie om dat te onderzoeken. Deze reconstructie vindt plaats op donderdag 11 januari 2018 vanaf 17.00 uur.

Wat gaat tijdens de reconstructie gebeuren?

Tijdens de reconstructie zullen de verdachte en een aantal bij het incident aanwezig politiemensen hun verhaal vertellen aan de reconstructieleider en zullen stand-ins op hun aanwijzingen naspelen wat die avond gebeurd is. Omdat het incident in de nacht plaatsvond, zal de reconstructie ook bij donker worden uitgevoerd. De reconstructie wordt gefilmd en betrokkenen, zoals de leden van de rechtbank, de officier van justitie en de raadsvrouw van de verdachte, kunnen de reconstructie op afstand volgen.

Wie mag bij de reconstructie aanwezig zijn?

De reconstructie zal plaatsvinden in de achtertuin van de woning van de verdachte. Desondanks zal de Berkenlaan voor een gedeelte worden afgezet en beveiligd. Er worden mobiele kantoren/verblijfsruimten neergezet, waarin betrokkenen de reconstructie kunnen volgen en die als verblijfsruimte voor de getuigen kunnen dienen. Er wordt geen publiek bij de reconstructie toegelaten.

Leden van de schrijvende pers zijn in beperkte mate welkom. Zij kunnen zich tot 11 januari 2018 12.00 uur aanmelden bij team Communicatie van de rechtbank, via rechtbanklimburg@rechtspraak.nl. Aanmelding is pas definitief na bevestiging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten